Ätstörningar

Har dina tankar kring mat och att äta tagit över

När har man en ätstörning

Om fokus hamnar på vad man äter och väger så att tankarna kring mat och att äta tar över vardagen, så kan det innebära att man lider av en såkallad ätstörning. Ätstörningar kan dock se helt olika ut för olika personer. En ätstörning handlar alltså inte om utseesnde eller vikt utan om hur man tänker och förhåller sig till mat och att äta.

Ätstörningar omfattas huvudsakligen av tre grupper

– Anorexia Nervosa; när en person svälter sig själv, ofta utan att denna själv ser det.

– Hetsätningsstörning; de som lider av en hetsätningsstörning blir oftast överviktiga.

– Bulimia Nervosa; en person hetsäter och t.ex. kräks, eller tränar som kompensation. Personen är ofta normalviktig, vilket kan göra det svårt för omgivningen att upptäcka.

Så arbetar vi med ätstörningar

Första besöket startar med en konsultation där vi ser på vilket sätt vi kan hjälpa dig. Vi arbetar med orsaken till din problematik. Vi reder ut eventuella missförstånd och skapar en förståelse för det som varit. Vi arbetar vidare med såväl insikter som självkänsla och hjälper dig att bygga upp och stärka de positiva känslorna. För att nå bästa resultat kombinerar vi samtal med hypnos och olika tekniker inom bl.a. regression- och suggestionsterapi. Vi arbetar på djupet för att skapa en permanent lösning. Antalet sessioner varierar från person till person, men snittet ligger på ca. åtta sessioner.
Gör din bokningsförfrågan här…